Recepten

Zeesoufflé

Saupiquet product : Tonijn in eigen nat 185g
4 Personen
Hoofdgerecht
Warm opdienen
Lage kostprijs
Gemiddeld
10min
12min
Ingredienten
185 g Saupiquet tonijn in eigen nat
100 g aardappelpuree
2 eieren
2 eierdooiers
200 g vloeibare room
50 g boter
Zout
Witte peper
Muskaatnoot
Bereiding

Verwarm de oven voor op 170°C.

Smeer ovenvaste schoteltjes of bakvormen zorgvuldig in met zachte boter.

Mix de tonijn en de aardappelpuree heel goed door elkaar en voeg er één na één de eieren en daarna de dooiers aan toe.

Voeg vervolgens de kruiden en de room toe.

Mix snel en giet over in de bakvormen tot op 2/3 van de hoogte.

Plaats deze gedurende 12 minuten in de op 170° voorverwarmde oven.

Tips: denk eraan om uw bakvormen goed in te boteren. Anders zal de soufflé moeilijk opstijgen uit de vorm. Aarzel niet om kruiden, droge vruchten, noten of pijnboompitten toe te voegen.