Recepten

Zeemonsters

Saupiquet product : Tonijn in eigen nat 185g
4 Personen
Hoofdgerecht
Koud opdienen
Lage kostprijs
Gemakkelijk
25min
-
Ingredienten
8 eieren
1 blikje (185g) Saupiquet Tonijn In Eigen Nat
2 eetlepels volle yoghurt
1 wortel
1 kleine tomaat
2 slaharten
Bereiding

Breng een kookpot met water aan de kook. Leg er voorzichtig de eieren in en laat gedurende 8-10 minuten koken. 

Haal de eieren van het vuur en laat ze afkoelen. Schil de wortel en snijd in dunne schijfjes. 

Snijd vier schijfjes wortel in de helft en snijd kleine driehoekjes uit de ronde kant om hanekammetjes te maken. 

Snijd een paar andere wortelschijfjes in driehoekjes voor de bek en de staart. Snijd de tomaat, sla en de rest van de wortel in stukken. 

Pel de hardgekookte eieren, snijd ze in de helft en haal de dooiers eruit. Doe de dooiers in een mengkom, voeg de uitgelekte tonijn en de yoghurt toe en mix.

Vul de eieren op met het tonijnmengsel en duw de helften tegen elkaar zodat de eieren terug heel lijken. 

Steek de bekjes, hanekammen en staarten tussen de twee eierhelften. 

Schik de sla, wortelen en tomaten op een bordje en leg de eieren er bovenop. Smakelijk!