Recepten

Scheepsjongenlasagne

Saupiquet product : Tonijn in eigen nat 185g
4 Personen
Hoofdgerecht
Warm opdienen
Gemiddelde prijs
Gemiddeld
1h
30min
Ingredienten
200 g lasagnevellen
1 x tonijn in eigen nat 185g
4 courgettes
4 rijpe tomaten
1/2 ui
300 g ricotta
50 g geraspte Parmezaanse kaas
1/2 l zachte bechamelsaus
basilicumblaadjes
zout
Bereiding

1. Snijd de courgetten en de ui in dunne plakjes en bak ze aan met wat olie en een snuifje zout in een pan.

2. Snijd de tomaten in plakjes, meng de ricotta met de courgettes en voeg de Parmezaanse kaas toe aan de bechamelsaus.

3. Doe een laagje lasagnevellen in een ovenschotel en overgiet met wat bechamelsaus, wat van de courgette-ricottamix, een paar plakjes tomaat en wat van de uitgelekte tonijn. Breng op smaak met basilicum en bedek met een nieuw laagje lasagnevellen.

4. Voeg nog enkele lagen toe en zet de ovenschotel daarna gedurende zo’n 30 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.